Bild på tomatsoppa

Tomatsoppa

Tomatsoppa med morot eller Lins- och bönchili. Några exemplar på morgonmål. Olika sorters kalla matlådor och så färskpressade vitaminer på det. Hoppas du tycker om det här!

 

TOMATSOPPA MED MOROT

 

Ungefär fyra morötter

En klick smör

Ev. lök, chili, ingefära som smaksättare

2 burkar hela konserverade tomater

Cirka 5 dl vatten

2 grönsaksbuljong i tärningar

1 tsk örtkrydda (oregano eller pizzakrydda som exempel)

En skvätt balsamvinäger

Salt & peppar

1 dl grädde

Saften från 1/2 citron

 

Fräs morötter och ev lök/chili/ingefära i smör en stund

Tillsätt konserverade tomaterna, vatten, buljong, örtkrydda, balsamvinäger, peppar

Koka tills morötterna är mjuka

Tillsätt grädde

Mixa slät med stavmixer, tillsätt eventuellt mera vatten till önskad konsistens

Smaka av med salt

Tillsätt citronsaft i slutet först

 

Servera med smulad fetaost och ev. rostade pumpafrön

Rosta pumpafrön i torr stekpanna, tillsätt lite örtsalt, de är färdiga när de börjar knäppa.

TIPS!

Tips för matigare soppa är att tillsätta röda linser

Torkade linser tillsätts när soppan börjat koka och får då koka tillsammans med morötterna. Det behövs eventuellt mera vatten om man sätter till linser.

Fler artiklar från ditt närområde