ByaNytt nummer 9 2022 framsida

ByaNytt 9/2022 Tema: Vörå

ByaNytt nummer 9/2022 är ute nu! Vi riktar blickarna lite extra mot Vöråhållet denna gång och har bland annat fått en pratstund med vöråbördiga Marita Bagge som är aktuell med en ny utgåva av Murmursunds Allehanda, Sundoms egen byapublikation.

I Karvsor hälsade vi på unga paret Lina och Benjamin som tagit på sig att renovera en 120 år gammal släktgård – med lyckat resultat. Vi stickar som aldrig förr och på Vörå Handarbetsaffär berättar Birgitta om vilka trender och färger som gäller i vinter.

I Björköby har man firat en livskraftig 100 åring och vi får också läsa om pangbrudar och krutgubbar i skärgården.

Vassor har äntligen invigt den nya vägen i byn och på samma ort kan man stoltsera med ett unikt omfattande digitalt fotoarkiv, intressant och lättåtkomligt för alla!

I Köklot önskar man sig också en ny väg, det är nu en ganska trött 47 åring man kör längs för att komma ut till sommarstugor och fast bebyggelse på orten. Läs om hur det gick till när vägen drogs i begynnelsen – bokstavligen över stock och sten.

Racingföraren Philip Miemois satsar på en karriär inom banracing, något som kräver full fokus och dedikation. Det bjuds också på boksläpp, framtidsplaner på Stundars och positiv kommunikation.

Missa inte heller nya Fyrklövern där du kan vinna presentkort och Gissa vem? där vi lottar ut casinolotter med chans på storvinst!

 

Prenumerera här!

Köp lösnummer här!

Fler artiklar från ditt närområde
Unfortunately, there is no related content yet. Stay tuned!