Odlingslådor i trä med gröna skira plantor samt en stor utemöbel med tak

Se hur det växer!

Uppdatering från vår odlingstrappa. Just nu växer det så det knakar. Följ med på en rundtur i vår trädgårds-oas.

Juni har bjudit på fint väder – varmt och mycket sol. Det tycker min odling om. Just nu är det väldigt grönt och frodigt. Jag väntar med iver på att första dahliorna ska blomma. Tomaterna blommar, potatisarna växer och örterna trivs.

Tomatplanta som blommar
Tomaterna börjar blomma redan.

Vi har redan skördat mycket jordgubbar, mmm vad det är gott med ”egna”. Jag kan inte ta så mycket ära åt mig för dem eftersom plantorna var så fina och redan fulla med bär när jag köpte dem.

En utemöbel i form av en lök, samt jordgubbsplantor
Jordgubbsplantorna jag köpte via Reko var otroligt fina. "Löken" är också en ny investering för sommaren.

Salladen som jag sådde på vintern under snön växte till sig riktigt ordentligt nu i värmen. Den har vi nästan ätit upp. Också spenaten trivs bra och jag kan skörda dagligen.

Örterna växer sig stora och doftar gott. Till salladen gör jag en egen dressing av oregano, persilja, mynta, gräslök, citronsaft, olivolja, senap, salt och peppar. Mixar ihop allt och häller över salladen.

Det man odlat själv smakar ändå bäst!

sallad rucola spenat
Sallad, rucola och spenat. Så härligt att få gå ut och plocka från eget land.

Grönkålen har kommit i gång bra, likaså morötterna. Morötterna är en sommarsort så jag hoppas på att snart kunna dra upp några minimorötter.  Nu tar jag semester – ni hittar mig i ”löken” eller i solsängen. Sköt om er och ha en bra sommar!

 

Läs tidigare artiklar om odlingen här: antligen-dags-plantering och här: unik-utemobel-maxar-tradgarden