ByaNytt nummer åtta framsida

ByaNytt 8/2021 Tema: Utbildning & Företagande

William i Karperö önskade sig en grävmaskin i födelsedagspresent - och fick det! 

Sedan dess har det inte funnits några tvivel om vad han ska jobba med och redan som tjugoåring är han en erfaren företagare i branschen.

ByaNytt 8 har temat ”Företagande & Utbildning”. Vi har träffat flera inspirerande företagare och motiverade studeranden.

William i Karperö startade eget redan som 11-åring och idag har styr han vant sina grävmaskiner runt om i kommunen. I Petsmo hälsar vi på Jenny som specialiserat sig på att sy upp brud- och festklänningar i sin studio hemma på gården. Sven var också han företagare länge innan han blev pensionär, nu fördriver han dagarna med olika träarbeten och att snida djur är hans nyaste grej.

Petsmo vandringsled har officiellt öppnat i september, bakom leden ligger många talkotimmar och vi fick höra hela historien bakom projektet. Det är också dags för Korsholms cancerklubb att äntligen dra igång sin verksamhet, först ut är en Rosa bandet-vandring i Smedsby.

Iskmo-Jungsund hembygdsforskare har även de studerat – gamla kartor – för att ta vara på gårdsnamn innan de faller i glömska.

I Björköby hittar vi ett glatt cykelgäng som tar sig fram över stock och sten i ur och skur.

Detta och mycket mera i ByaNytt nr 8/2021

Fler artiklar från ditt närområde