Två sjungande ungdomar

Singsbykören 95 år

SCHLAGER, POP OCH andra dängor. Det var fin stämning, ljuvliga toner, levande orkester och härliga skratt. Det var många i publiken och gott kaffe. Det var så trevligt att ses. Singsby Sångkör har tidigare utmärkt sig med konserter utöver det vanliga, ofta tillsammans med inbjudna gäster. Så också den här gången när de bjöd in till sitt 95-årsjubileum, som i praktiken ägde rum när de fyllde 96.

En Schlagerkonsert vid föreningshuset i Karperö, Carpella Strandlid. En dagsföreställning och en kvällsföreställning. Fullt hus med tvåhundra gäster per konsert. Den blandade kören Singsby Sångkör bildades 1925 och har sjungit sig igenom alla år utom krigsåren. I dag har kören 35 medlemmar och som dirigent verkar Tina Martin. Gästartister vid Schlagerkonserten var Ann-Katrin Burman, Philip Järvenpää och Charles Plogman. Prisbelönte Stig Snickars spelade dragspel, Jenny Mendelin och Simon Granlund medverkade liksom gruppen The Haralds, som fått stipendium från Singsby Sångkörs fond. Orkestermedlemmar var Yngve Lithén, David Urrutia, John Peltoniemi och Henri Aalto. Roliga Lasse Eriksson ledde programmet.

Karperö UF:s aktiva ungdomsförening skötte servering och hade gjort så trivsamt och fint. Ett par allsånger ingick också och mot slutet var det uppvaktningar. Kören uppträdde med bland annat Saila long silvery moon, Där gullvivan blommar och en liten fågel. Till sist framförde alla medverkande Abbas underbara: Thank You for the music. Publiken njöt. Tack för en fin konsert!

Text och foto: Lisbeth Bäck

Fler artiklar från ditt närområde
Unfortunately, there is no related content yet. Stay tuned!