Färdiggräddad broccoligratäng

Libbis läckra broccoligratäng

Slut på uppslag till middagsmaten? Här får du ett superenkelt och gott recept med broccoli som huvudingrediens.

BROCCOLIGRATÄNG

Jag hade:

Broccoli, ost, ägg, grädde och liknande, peppar, flingsalt. En smörklick.

ägg, broccoli, smör, grädde

Och så här gjorde jag:

- smorde en ugnsform med smör.

- skar snabbt broccoli i bitar och placerade ut i formen.

- rev ost och strödde ut ovanpå broccoli.

- vispade lätt ägg, lite grädde, creme fraiche och peppar som jag hällde över broccoli och ost.

- flingsalt på, gräddade i ugn, på typ 200 grader eller drygt, en stund tills gratängen fick fin färg.

- pyntade med citronmeliss och avnjöt med tomater. Gott!

Tidsåtgång:

- en liten stund och minimalt med disk.

 

Och ännu:

- mängder enligt vad man har och hur stor formen är.

- jag hade cheddarost. Andra ostar, med smak, fungerar förstås lika bra. En tidigare gång hade jag goudaost.

- broccolin var från Karperö och tomater från egen planta.

- vad gäller äggstanningen fungerar det man har, utöver ägg: mjölk, grädde, gräddfil, creme fraiche, smältost, kokosmjölk…

- jag kryddade med svartpeppar.

 

Jag = Lisbeth Bäck

färdig gratäng serverad med körsbärstomater
Klart! Ät och njut.